İçeriğe geç

Limak Thermal ve Togg Trugo İşbirliği

Trugo Sık Sorulan Sorular

Elektrikli aracınızı şarj etmek istediğiniz istasyonu Trugo mobil uygulamanız aracılığıyla görüntüleyebilir, bu istasyona rota oluşturabilirsiniz. İstasyonda bulunan şarj cihazları üzerindeki kare kodu Trugo mobil uygulaması aracılığıyla okutarak veya istasyon kodunu girerek şarj işlemini başlatabilirsiniz. Şarj işlemini istediğiniz zaman yine mobil uygulama üzerinden “Şarjı Sonlandır” butonu ile durdurabilirsiniz.

Trugo uygulamasının ana sayfasındaki harita üzerinden tüm istasyonlara ulaşabilirsiniz. Haritadaki yer işareti renkleri şarj istasyonunun o anlık durumunu ifade etmektedir. Yeşil renkli yer işareti: Soketlerden 2 tanesi kullanıma uygundur. Sarı renkli yer işareti: Soketlerden 1 tanesi kullanıma uygundur. Kırmızı renkli yer işareti: Uygun soket bulunmamaktadır.

Kare kodun mobil cihazınız tarafından taranamaması durumunda şarj işlemini istasyonların üzerindeki etiketlerde yer alan istasyon kodunu girerek başlatabilirsiniz.

Trugo mobil uygulamasının “Şarj Geçmişi” bölümünden geçmişte yaptığınız şarj işlemleri ve detaylarına ulaşabilirsiniz.

Otomobilinizi evde veya halka açık bir şarj istasyonunda şarj edebilirsiniz. Otomobilinizi evde şarj etmek istiyorsanız, ev tipi bir şarj cihazı takmayı düşünmelisiniz. Halka açık yerlerde şarj etmek istiyorsanız, mobil ve navigasyon uygulamalarıyla rahatlıkla bir istasyon bulabilirsiniz.

Genel olarak DC tipi bir şarj cihazı, bir saatten daha kısa bir sürede batarya kapasitesinin %20’sinden %80’ine kadar şarj edebilmektedir. Kapasitenin geri kalan %20’sinin dolması, ilk %80’lik bölüm ile yaklaşık olarak aynı süreyi alır. Hızlı şarj cihazına erişeminiz yok ise, batarya ve modele bağlı olarak aracı tamamen şarj etmek daha uzun sürebilir. Aracınızı tam olarak şarj etmeniz gerekmez. Şarj sürenizi bir sonraki şarj noktasına veya varış noktasına göre ayarlayabilirsiniz.

Elektrikli aracı şarj etmenin yolları: Hızlı Şarj Noktası (DC) Yavaş Şarj Noktası (AC) Standart ev tipi bir elektrik prizi Halka açık AC ve DC şarj noktaları, alışveriş merkezleri gibi yerlerde bulunabilir. Şehirlerdeki benzin istasyonlarına ve park yerlerine kadar genişletilmektedir. Bu noktaların avantajı, evde mevcut olan güçten daha yüksek bir şarj akımı çekmeleridir. Aracı evde şarj ederseniz yavaş şarj (3.7kW) gücü kullanırsınız, bu nedenle şarjın tamamlanması 7-8 saat sürebilir. Aracı şarj istasyonunda şarj ederseniz 22kW veya DC hızlı şarj (100kW-150kW) ile şarj edebilirsiniz. DC hızlı şarj ile şarj süresinin kısaldığını lütfen unutmayın.

Hayır. Şarj işlemi tamamen güvenlidir. İnsanlar için hiçbir zaman tehlike oluşturmaz. Hem aracın hem de şarj cihazının çeşitli koruma seviyeleri vardır. Örneğin, kablonuz prize güvenli bir şekilde takılana kadar hem araç hem de şarj cihazı hiçbir şekilde çalışmaz ve aralarında bir akım alışverişi olmaz. Akıllı sistemlerin her şeyin yolunda olduğunu doğrulaması gerekir.

Hayır. Şarj işlemi tamamen güvenlidir. İnsanlar için hiçbir zaman tehlike oluşturmaz. Hem aracın hem de şarj cihazının çeşitli koruma seviyeleri vardır. Örneğin, kablonuz prize güvenli bir şekilde takılana kadar hem araç hem de şarj cihazı hiçbir şekilde çalışmaz ve aralarında bir akım alışverişi olmaz. Akıllı sistemlerin her şeyin yolunda olduğunu doğrulaması gerekir.

Hayır, bataryanın şarj olması için boş olması gerekmez. Bunun batarya ömrüne bir etkisi de yoktur.

Hayır, bu gerekli değildir. Bataryalar kullanım süreleri boyunca yalnızca minimum bir bellek etkisine sahiptir. Bu nedenle tam olmayan bir şarjda bu durum fark edilmez.

Hayır, günlük şarj hiçbir problem oluşturmaz. Batarya şarjı bittiğinde şarj işlemi otomatik olarak sona erer.

Trugo mobil uygulamasına kurumsal fatura bilgileri girerek kurumunuz adına fatura oluşturabilirsiniz. Kurum e-fatura mükellefiyse, Trugo faturayı elektronik formatta gönderir.

İletişim

Bilişim Vadisi, Muallimköy Mahallesi Deniz Caddesi No:143/1 

41400 Gebze Kocaeli

Türkiye

Sizi Arayalım

×